Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011




Τουρμαλίνη
Τονώνει την ευαισθησία και την κατανόηση, διασπώντας το φόβο και την άρνηση. Ενδυναμώνει τη θέληση του ανθρώπου, ώστε να αντιμετωπίσει ευκαιρίες και προκλήσεις.










Τυρκουάζ
Είναι ο οικολογικός λίθος, που προστατεύει από την περιβαλλοντική μόλυνση και ειδικότερα τη ραδιενέργεια. Προάγει τη δημιουργική έκφραση, την ηρεμία του νου, τη συναισθηματική ισορροπία, την επικοινωνία, τη φιλία και την πίστη.









Ζιργκόν
Παρέχει προστασία ενάντια στην αϋπνία και την κατάθλιψη. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και ενδυναμώνει το νου, κάνοντας μας πιο ευχάριστους και σοφούς.










Κεχριμπάρι
Ως Μνήμων λίθος είναι γνωστός, γιατί θεωρείται ότι βοηθά στην απλή απώλεια μνήμης. Βοηθά ακόμη, να ανακαλύψουμε την καλοσύνη μέσα μας και το μυαλό να βρει τη ψυχή.







Σεληνίτης
Είναι ο αναγεννητής. Βοηθά στη γονιμότητα, στην ελαστικότητα του δέρματος, στην αναδόμηση του ιστού, στην αντιμετώπιση του στρες. Έχει χρησιμοποιηθεί ενάντια στον καρκίνο και λέγεται ότι σταθεροποιεί τις επιληπτικές διαταραχές.







Σερπεντίνης
Προσφέρεται για διαλογισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει όλες τις σκοτεινές περιοχές και ειδικότερα αυτό της καρδιάς.







Καπνιάς
 Ο ονειρικός λίθος είναι ήπια χαλαρωτικός και εξισορροπεί τη σεξουαλική ενέργεια. Προάγει τα όνειρα και τις επικοινωνιακές ικανότητες.










Αραγκονίτης Είναι ο «ανανεωτής» λίθος. Δίνει σταθερότητα, κατανόηση και καθαρή αντίληψη, χωρίς θυμό και ψέματα. Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο νέοι.








Αζουρίτης
Βοηθά τη ροή της ενέργειας δια μέσου του νευρικού συστήματος. Ενεργοποιεί εκ νέου τις ικανότητες που έχουν αδρανήσει, εμπνέει τη δημιουργικότητα και βοηθά στην καλή υγεία του σώματος.





Χρυσοπράσιο
Καλμάρει τους σεξουαλικούς προβληματισμούς και απομακρύνει την κατάθλιψη. Φέρνει ηρεμία, ευθυμία, χαρά και αναδεικνύει τα κρυφά ταλέντα.





Φθορίτης
Ο μοβ αποτελεί καλή επιλογή για μουσικούς, καθώς φέρνει άμεση επαφή με το μουσικό όργανο. Ο κίτρινος χρησιμοποιείται για την ίαση σε φυσικό επίπεδο. Εξισορροπεί τη χοληστερίνη. Το ουράνιο τόξο ενδείκνυται για το χώρο εργασίας, αν έχουμε ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή. Ο πράσινος βοηθά στην ίαση γενικότερα, σώματος και πνεύματος.









Τανζανίτης
Μας ανοίγει την καρδιά και μας παραδίδει στον ανώτερο εαυτό μας. Προάγει την αυτοπεποίθηση, την ανοχή και την αποδοχή. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.








Λαπις Λαζουλι
Λίθος της νύχτας, που φέρνει ζωτικότητα και χαλάρωση του μυαλού και του σώματος. Δυναμώνει τις δυνατότητές μας και μας δίνει φώτιση.






Μαλαχίτης
Δίνει κουράγιο, δύναμη, υπομονή και αντοχή. Είναι ένας εξαίρετος εξισορροπιστής σε συναισθηματικό και φυσικό επίπεδο.







Ροδοχρωσίτης
Είναι ο λίθος του θάρρους. Μας κάνει δεκτικούς, μας βοηθά να βρίσκουμε κουράγιο, μας εμπνέει συγχώρεση και συμπόνια. Φέρνει ελπίδα.








Ρουτίλος
Προάγει τη δύναμη της ζωής, ενεργοποιεί τη νοητική δραστηριότητα και καταπραΰνει την κατάθλιψη. Μετατρέπει την αρνητικότητα.








Φράουλα
Μία σπάνια μορφή χαλαζία, που γεμίζει τον άνθρωπο με την απόλυτη αγάπη.





Λαμπραντορίτης
Ο αγχολύτης λίθος. Μας βοηθά στην απώλεια του στρες αλλά και του βάρους.






Φεγγαρόπετρα
Είναι μία καθαρά θηλυκή λίθος. Απαλύνει τους γυναικείους πόνους και δίνει έμφαση στη γονιμότητα και την κύηση. Είναι η «μητέρα» λίθος που εμπνέει σοφία. Διατηρεί την ισορροπία των συναισθημάτων.









Οψιδιανός
Γνωστός σαν «μαύρο βελούδο», οι αρσενικές ιδιότητες του οποίου, προσελκύουν τις πνευματικές καταδιώξεις. Φέρνει σοφία και αγάπη.








Ονυχας
Ικανός να εξισορροπήσει τις αρσενικές με τις θηλυκές πολικότητες. Ανακουφίζει από το στρες, προάγει την ισορροπία και τον αυτοέλεγχο. Εμπνέει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη.







Οπάλιο
Είναι ο λίθος «ουράνιο τόξο» και βοηθά στην ισορροπία. Είναι ο λίθος της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Προάγει τη διαίσθηση, εμπνέει αυτοπεποίθηση, ενδυναμώνει την αποφασιστικότητα και ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα.








Περιδότης
Ο λίθος «εκκίνηση» βοηθά στην επαφή με τον εσώτερο εαυτό μας. Μειώνει το στρες, επιταχύνει την προσωπική ανάπτυξη, διεγείρει το νου και ανοίγει καινούργιες πόρτες στην ευκαιρία και την αφθονία.









Χαλαζίας
Λαμβάνει, ενεργοποιεί, εμπεριέχει, εξαγνίζει και μεταδίδει την ενέργεια. Χρησιμοποιείται ως εργαλείο στη θεραπεία και βοηθάει στην επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό μας.





Ροζ χαλαζίας
Είναι ο λίθος της αγάπης, καθώς βομβαρδίζει την καρδιά με δόσεις συγχώρεσης και συμπόνιας. Εναρμονίζει τη σεξουαλική και συναισθηματική δυσαρμονία. Αυξάνει τη γονιμότητα. 



Ροδονίτης
Βελτιώνει τη μνήμη, ηρεμεί το νου, μειώνει το άγχος, δίνει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Βοηθά στην εξισορρόπηση από τις πιέσεις της καθημερινότητας.





Σοδαλίτης
Ανακουφίζει το φόβο, ηρεμεί και καθαρίζει το νου. Εξισορροπεί το μυαλό με το σώμα και οδηγεί σε άνθιση τη δημιουργική μας έκφραση.









Μάτι του τίγρη
Εμπνέει γενναιότητα και προσφέρει καθαρότερη αντίληψη και ενόραση.













Τοπάζι
Είναι ο λίθος της αφθονίας. Είναι ηρεμιστικός, ειρηνικός και γαλήνιος. Βοηθά στη διαίσθηση και τη σοφία.



Ακουαμαρίνα
Βελτιώνει την εικόνα του εαυτού μας και φέρνει την εσωτερική ηρεμία. Για αυτό και ονομάζεται «γαλήνια». Δίνει διαύγεια μυαλού, βοηθά στην προσωπική δημιουργηκότητα και χαλαρώνει τις φοβίες.






Αβεντουρίνη
Είναι ο «ερευνητής» λίθος. Χαλαρώνει από άγχη και φοβίες, βοηθώντας στην αναζήτηση των αιτιών. Είναι η πέτρα της επιτυχίας. Εμπνέει την ανεξαρτησία και την υγεία και ενδυναμώνει τη θέληση, τη δημιουργικότητα και την αίσθηση του σκοπού. 
 


 Αιματίνης
Ο λίθος αυτός, αναπαριστά το «Αίμα του Χριστού» ή τον «εξαγνισμό της γης». Μειώνει το στρες, μας κρατάει συγκεντρωμένους και εμπνέει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και την πνευματική ευστάθεια.








 
Αιματίτης
Ο λίθος της Ευτυχίας. Είναι ένας αισιόδοξος εμπνευστής της θέλησης, του κουράγιου και του προσωπικού μαγνητισμού.













Ασβεστίτης
Είναι ο «εξισορροπιστής» λίθος, που εμπνέει χαρά, ελαφρότητα του είναι και βελτίωση της αστρικής προβολής. Ανακουφίζει από τους φόβους και το στρες. Μας βοηθά να προσγειώνουμε στη γη, τους υπερβάλλοντες ενθουσιασμούς μας.






Γρανάδα
Είναι η ονειροπόλα λίθος, που φέρνει αγάπη, συμπόνια και διεύρυνση της φαντασίας. Ισορροπεί τις γενετήσιες ορμές και τη συναισθηματική δυσαρμονία. 


Κορνεόλη
Λίθος του «πάθους», που δίνει καλή αυτοσυγκέντρωση, ανοίγει την καρδιά μας, φέρνει χαρά, κοινωνικότητα, ζεστασιά και πάθος.












Σιτρίν
Ο χαλαζίας των εναγκαλισμών. Μοιάζει με την προστασία της μητέρας στο παιδί της. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και διευκολύνει τη γνωριμία με τον εαυτό μας. Δίνει ελπίδα, χαρά, ζεστασιά, ενέργεια και αφθονία.








Νεφρίτης
Είναι ο ενάρετος λίθος, που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των γυναικείων προβλημάτων. Ακτινοβολεί Θεία και Ανιδιοτελή Αγάπη. Δίνει κουράγιο, σεμνότητα, σοφία και βοηθά στη δικαιοσύνη και τη διαύγεια.











Ιασπίς
Είναι ο λίθος Φυλαχτό. Κατά την παράδοση τη χρησιμοποιούσαν οι θεραπευτές για φωτισμένες διαγνώσεις. Δίνει ισορροπία πνεύματος.

Συνέχεια Πολύτιμων λίθων

 Σμαράγδι
Αντικατοπτρίζει την έμονευση και τη διαίσθηση. Είναι ο λίθος της ανιδιοτελούς αγάπης. Αναδεικνύει το θεϊκό στοιχείο μέσα μας. Μεσολαβεί στην αγάπη, την αυτοπεποίθηση και τη μνήμη. 
                                                      
                                                     
                                                                                                                                                                                   
Aχάτης
Είναι ο λίθος «Φωτιά», που φέρνει μία αίσθηση κουράγιου και γενναιότητας, που ενδυναμώνει το σώμα και το μυαλό, που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την αλήθεια, αλλά και να δεχτούμε το πεπρωμένο. 






Αλεξανδρίτης
Ο λίθος αυτός είναι εμπλουτισμένος με τη δυναμική της ανάπτυξης. Είναι χαρά και αγάπη για ζωή. Επιδρά στο νευρικό σύστημα, στη σπλήνα και στο πάγκρεας, βοηθώντας να επανέλθουν σε ισορροπία, τα συναισθηματικά και νοητικά επίπεδα.






Αμαζονίτης
Ο λίθος «στοχαστής» καταπραϋνει το νευρικό σύστημα, ενδυναμώνει την καρδιά και το σώμα, αλλά και εξισορροπεί το νοητικό με το πνευματικό επίπεδο. Μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και δημιουργικά και μας δίνει την προοπτική να απαλλαγούμε από τα βλαβερά μας χαρακτηριστικά.





Αμέθυστος
Είναι ο «ανυψωτής των λίθων» καθώς συμβάλει σημαντικά στην πνευματική φώτιση. Ταιριάζει στους διαλογιστές, εμπνέει την εξιδανικευμένη αγάπη και ενισχύει την έμπνευση και την προαίσθηση. 



Απατίτης
Είναι ο λίθος που διεγείρει τις σκέψεις και τις ιδέες. Προάγει το νου, την αυτοσυγκέντρωση, τη μάθηση, τη διαύγεια και αντιπροσωπεύει την παραδοχή, την ωκεάνια συνείδηση και την ασυμβίβαστη αγάπη.

Πολύτιμοι λίθοι, Σημασία

Μαργαριτάρι
Βρίσκεται σε αρμονία σε σχέση με τα συναισθήματα, το νερό και τις γυναίκες, ιδιαίτερα αυτές που εγκυμονούν. Συμβολίζει το αγνό μυαλό, την αγνή καρδιά, την αθωότητα και την πίστη.











Ζαφείρι
Είναι ο λίθος της πίστης. Ενεργοποιεί τις ψυχικές ικανότητες, δίνει διαύγεια και έμπνευση, προάγει τη δύναμη της θέλησης και δίνει πίστη στην κρίση μας.






 
 
Σαρδόνυχας
Είναι περισσότερο γνωστός για την επίδρασή του στα κόκαλα και στους πνεύμονες. Συνιστάται η χρήση του κατά της κατάθλιψης και σε θέματα αγάπης. 
 
 
 
 
 
 
 
                                                      Ρουμπίνι
Ο υπηρέτης των υπηρετών χρησιμοποιείται για τη συντήρηση του σώματος και βελτίωση της νοητικής υγείας. Αποτελεί το έμβλημα του πάθους της δύναμης και της μεγαλειότητας, ενώ αφαιρεί τα εμπόδια και προωθεί την ηρεμία. 
 
 
 
 
 
 
 
                                          Διαμάντι
Ο υπέρτατος θεραπευτής και ο καλύτερος φίλος των γυναικών. Εξαγνίζει σώμα και πνεύμα, αναδεικνύει την προσωπικότητα και εμπνέει αθωότητα, αγνότητα, πιστότητα, αφθονία και γαλήνη.