Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011



Ακουαμαρίνα
Βελτιώνει την εικόνα του εαυτού μας και φέρνει την εσωτερική ηρεμία. Για αυτό και ονομάζεται «γαλήνια». Δίνει διαύγεια μυαλού, βοηθά στην προσωπική δημιουργηκότητα και χαλαρώνει τις φοβίες.






Αβεντουρίνη
Είναι ο «ερευνητής» λίθος. Χαλαρώνει από άγχη και φοβίες, βοηθώντας στην αναζήτηση των αιτιών. Είναι η πέτρα της επιτυχίας. Εμπνέει την ανεξαρτησία και την υγεία και ενδυναμώνει τη θέληση, τη δημιουργικότητα και την αίσθηση του σκοπού. 
 


 Αιματίνης
Ο λίθος αυτός, αναπαριστά το «Αίμα του Χριστού» ή τον «εξαγνισμό της γης». Μειώνει το στρες, μας κρατάει συγκεντρωμένους και εμπνέει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και την πνευματική ευστάθεια.








 
Αιματίτης
Ο λίθος της Ευτυχίας. Είναι ένας αισιόδοξος εμπνευστής της θέλησης, του κουράγιου και του προσωπικού μαγνητισμού.













Ασβεστίτης
Είναι ο «εξισορροπιστής» λίθος, που εμπνέει χαρά, ελαφρότητα του είναι και βελτίωση της αστρικής προβολής. Ανακουφίζει από τους φόβους και το στρες. Μας βοηθά να προσγειώνουμε στη γη, τους υπερβάλλοντες ενθουσιασμούς μας.






Γρανάδα
Είναι η ονειροπόλα λίθος, που φέρνει αγάπη, συμπόνια και διεύρυνση της φαντασίας. Ισορροπεί τις γενετήσιες ορμές και τη συναισθηματική δυσαρμονία. 


Κορνεόλη
Λίθος του «πάθους», που δίνει καλή αυτοσυγκέντρωση, ανοίγει την καρδιά μας, φέρνει χαρά, κοινωνικότητα, ζεστασιά και πάθος.












Σιτρίν
Ο χαλαζίας των εναγκαλισμών. Μοιάζει με την προστασία της μητέρας στο παιδί της. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και διευκολύνει τη γνωριμία με τον εαυτό μας. Δίνει ελπίδα, χαρά, ζεστασιά, ενέργεια και αφθονία.








Νεφρίτης
Είναι ο ενάρετος λίθος, που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των γυναικείων προβλημάτων. Ακτινοβολεί Θεία και Ανιδιοτελή Αγάπη. Δίνει κουράγιο, σεμνότητα, σοφία και βοηθά στη δικαιοσύνη και τη διαύγεια.











Ιασπίς
Είναι ο λίθος Φυλαχτό. Κατά την παράδοση τη χρησιμοποιούσαν οι θεραπευτές για φωτισμένες διαγνώσεις. Δίνει ισορροπία πνεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.