Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011




Τουρμαλίνη
Τονώνει την ευαισθησία και την κατανόηση, διασπώντας το φόβο και την άρνηση. Ενδυναμώνει τη θέληση του ανθρώπου, ώστε να αντιμετωπίσει ευκαιρίες και προκλήσεις.










Τυρκουάζ
Είναι ο οικολογικός λίθος, που προστατεύει από την περιβαλλοντική μόλυνση και ειδικότερα τη ραδιενέργεια. Προάγει τη δημιουργική έκφραση, την ηρεμία του νου, τη συναισθηματική ισορροπία, την επικοινωνία, τη φιλία και την πίστη.









Ζιργκόν
Παρέχει προστασία ενάντια στην αϋπνία και την κατάθλιψη. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση και ενδυναμώνει το νου, κάνοντας μας πιο ευχάριστους και σοφούς.










Κεχριμπάρι
Ως Μνήμων λίθος είναι γνωστός, γιατί θεωρείται ότι βοηθά στην απλή απώλεια μνήμης. Βοηθά ακόμη, να ανακαλύψουμε την καλοσύνη μέσα μας και το μυαλό να βρει τη ψυχή.







Σεληνίτης
Είναι ο αναγεννητής. Βοηθά στη γονιμότητα, στην ελαστικότητα του δέρματος, στην αναδόμηση του ιστού, στην αντιμετώπιση του στρες. Έχει χρησιμοποιηθεί ενάντια στον καρκίνο και λέγεται ότι σταθεροποιεί τις επιληπτικές διαταραχές.







Σερπεντίνης
Προσφέρεται για διαλογισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει όλες τις σκοτεινές περιοχές και ειδικότερα αυτό της καρδιάς.







Καπνιάς
 Ο ονειρικός λίθος είναι ήπια χαλαρωτικός και εξισορροπεί τη σεξουαλική ενέργεια. Προάγει τα όνειρα και τις επικοινωνιακές ικανότητες.










Αραγκονίτης Είναι ο «ανανεωτής» λίθος. Δίνει σταθερότητα, κατανόηση και καθαρή αντίληψη, χωρίς θυμό και ψέματα. Μας κάνει να αισθανόμαστε πιο νέοι.








Αζουρίτης
Βοηθά τη ροή της ενέργειας δια μέσου του νευρικού συστήματος. Ενεργοποιεί εκ νέου τις ικανότητες που έχουν αδρανήσει, εμπνέει τη δημιουργικότητα και βοηθά στην καλή υγεία του σώματος.





Χρυσοπράσιο
Καλμάρει τους σεξουαλικούς προβληματισμούς και απομακρύνει την κατάθλιψη. Φέρνει ηρεμία, ευθυμία, χαρά και αναδεικνύει τα κρυφά ταλέντα.





Φθορίτης
Ο μοβ αποτελεί καλή επιλογή για μουσικούς, καθώς φέρνει άμεση επαφή με το μουσικό όργανο. Ο κίτρινος χρησιμοποιείται για την ίαση σε φυσικό επίπεδο. Εξισορροπεί τη χοληστερίνη. Το ουράνιο τόξο ενδείκνυται για το χώρο εργασίας, αν έχουμε ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή. Ο πράσινος βοηθά στην ίαση γενικότερα, σώματος και πνεύματος.









Τανζανίτης
Μας ανοίγει την καρδιά και μας παραδίδει στον ανώτερο εαυτό μας. Προάγει την αυτοπεποίθηση, την ανοχή και την αποδοχή. Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες.








Λαπις Λαζουλι
Λίθος της νύχτας, που φέρνει ζωτικότητα και χαλάρωση του μυαλού και του σώματος. Δυναμώνει τις δυνατότητές μας και μας δίνει φώτιση.






Μαλαχίτης
Δίνει κουράγιο, δύναμη, υπομονή και αντοχή. Είναι ένας εξαίρετος εξισορροπιστής σε συναισθηματικό και φυσικό επίπεδο.







Ροδοχρωσίτης
Είναι ο λίθος του θάρρους. Μας κάνει δεκτικούς, μας βοηθά να βρίσκουμε κουράγιο, μας εμπνέει συγχώρεση και συμπόνια. Φέρνει ελπίδα.








Ρουτίλος
Προάγει τη δύναμη της ζωής, ενεργοποιεί τη νοητική δραστηριότητα και καταπραΰνει την κατάθλιψη. Μετατρέπει την αρνητικότητα.








Φράουλα
Μία σπάνια μορφή χαλαζία, που γεμίζει τον άνθρωπο με την απόλυτη αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.