Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συνέχεια Πολύτιμων λίθων

 Σμαράγδι
Αντικατοπτρίζει την έμονευση και τη διαίσθηση. Είναι ο λίθος της ανιδιοτελούς αγάπης. Αναδεικνύει το θεϊκό στοιχείο μέσα μας. Μεσολαβεί στην αγάπη, την αυτοπεποίθηση και τη μνήμη. 
                                                      
                                                     
                                                                                                                                                                                   
Aχάτης
Είναι ο λίθος «Φωτιά», που φέρνει μία αίσθηση κουράγιου και γενναιότητας, που ενδυναμώνει το σώμα και το μυαλό, που μας βοηθά να ανακαλύψουμε την αλήθεια, αλλά και να δεχτούμε το πεπρωμένο. 






Αλεξανδρίτης
Ο λίθος αυτός είναι εμπλουτισμένος με τη δυναμική της ανάπτυξης. Είναι χαρά και αγάπη για ζωή. Επιδρά στο νευρικό σύστημα, στη σπλήνα και στο πάγκρεας, βοηθώντας να επανέλθουν σε ισορροπία, τα συναισθηματικά και νοητικά επίπεδα.






Αμαζονίτης
Ο λίθος «στοχαστής» καταπραϋνει το νευρικό σύστημα, ενδυναμώνει την καρδιά και το σώμα, αλλά και εξισορροπεί το νοητικό με το πνευματικό επίπεδο. Μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και δημιουργικά και μας δίνει την προοπτική να απαλλαγούμε από τα βλαβερά μας χαρακτηριστικά.





Αμέθυστος
Είναι ο «ανυψωτής των λίθων» καθώς συμβάλει σημαντικά στην πνευματική φώτιση. Ταιριάζει στους διαλογιστές, εμπνέει την εξιδανικευμένη αγάπη και ενισχύει την έμπνευση και την προαίσθηση. 



Απατίτης
Είναι ο λίθος που διεγείρει τις σκέψεις και τις ιδέες. Προάγει το νου, την αυτοσυγκέντρωση, τη μάθηση, τη διαύγεια και αντιπροσωπεύει την παραδοχή, την ωκεάνια συνείδηση και την ασυμβίβαστη αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.